Sec i Moll és la teva tintoreria de tota la vida, però renovada, perquè ens adaptem al teu dia a dia.

Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona

T’ho posem molt fàcil, i treballem amb precisió i professionalitat, per donar-te la màxima qualitat.

Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona

El nostre
ofici

Si: Sóm tintoreres, i tenim un àmpli coneixement dels diferents tipus de teixits, tints i tipus de confecció, i de les possibilitats que ens brinda cada peça de roba, alhora de fer-hi certs tractaments.

Hem de tenir també un àmpli coneixement dels tipus de taques que ens porteu, i com es comporten sobre cada tipus de roba.

Així sabem què podem garantir, i què no. Per que no: No sempre podem garantir que la peça de roba quedarà “com nova”.

Neta sí. Nova no! … i aparentment nova… en un percentatge molt elevat dels casos, si!!!

A vegades ens mireu raro, quan us demanem coses tan “absurdes” com la marca del boli amb el que us heu guixat, o si la salsa que us heu abocat per sobre era calenta!!!
Val,… per nosaltres és important. Condiciona la nostra feina.

El nostre
taller

El nostre és un establiment especialitzat en la cura i el manteniment tèxtil. Si: Sóm una tintoreria.
L’objectiu de la tintoreria és restaurar peces de vestir i de la casa a un estat el més proper possible al que tenien quan eren noves.
L’efecte restauració, és molt important: no rentem, planxem i prou, sinó que tractem cada peça de roba des del principi fins l’acabat. Taques, freguejats, descosits, les incòmodes boletes que es fan per fregament, brillos varis,…
Les nostres instal·lacions estan preparades per destacar, rentar, planxar i mantenir les peces de roba per fer que tinguin una llarga vida.

Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona

Rentat en sec

Bon dia, sóc la màquina grossa, la primera que us saluda quan entreu.

Quan parlem de rentat en sec, no ens referim a que la peça de roba es mantingui seca durant el procés de rentat. El rentat en sec, al contrari del que molta gent pensa, no es fa en sec, ni a través d’aire sinó que el que el caracteritza és el fet de que és un rentat on no s’utilitza aigua.

L’aigua, com a dissolvent universal, provoca encongiments, migracions de color i decoloracions ja que ataca molts tints tèxtils. Per això en peces de sastreria, formats per diferents teixits amb respostes diferents davant de l’aigua, o en peces de seda o de llana verge, es substitueix l’aigua per un altre dissolvent.

Els dissolvents del rentat en sec, són derivats del petroli. Tradicionalment s’utilitzava Percloretilè, que és tòxic i cancerós, i per això s’ha anat substituint per altres més respectuosos amb les persones i el medi ambient.

A Sec i Moll utilitzem Hidrocarbur, i podem dir que el nostre rentat en sec, és ECO, per aquest tret.

Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona

Wet Cleaning

El WET és la darrera tecnologia que preten substituir, aparcar per sempre el rentat en sec.

En aquest cas, s’utilitza aigua com a dissolvent, i es juga amb el tractaments químics per evitar els efectes negatius de rentar peces de llana o de seda amb aigua.
La nostra experiència ens diu que el WET encara està lluny de poder substituir el rentat en sec.

Taques d’oli, rentades amb sec, desapareixen sense afegir més solvents a la peça, mentre que fetes amb Wet, necessiten diversos tractaments que acaben deteriorant la peça de roba.

En canvi, restes orgàniques, com suor, orins o sang, no té cap sentit fer-les en sec, mentre que es dissolen en aigua, aplicant això sí, tot una colla de tractaments previs.

Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona
Sec i Moll - Serveis de tintoreria, bugaderia i planxa - Vic, Osona

La Destacadora

Petita, i precisa.
La número 1 a la tinto!

Per ella pasen totes les peces amb taques.
Hi llença aigua a pressió amb precisió milimètrica.
Ens serveix per fer tractaments locals sobre cada taca, on hi fem reaccionar els diferents reactius que necessita cada taca en concret.
És el procés previ al rentat, ja sigui en Sec, en Wet o en aigua.

La Calandra

És la senyora planxadora.
Per la seva boca de 2 metres, s’empassa llençols, estovalles, cobrellits i alguna que altra cortina, i surten estupendament planxats, a punt per plegar i endreçar a l’armari.

El racó de planxa

El nostre racó d’acabat. El nostre racó més mimat. El nostre racó preferit.
Quan la roba està neta, aquí és on li tornem l’alegria, el brillu, l’alegria.

Amb el número 1, La planxa de mà. tot un art saber-la fer anar.
Amb el número 2, el maniquí. Posa americanes, abrics o vestits, “firmes”!
Amb el número 3, però no menys important, el pantaloner, gràcies al qual oferim els pantalons planxats sense ratlla, ni brillantors.

Què es fa en una tintoreria?
Què s’hi porta?

CATIFES

La neteja de Catifes és de les més especialitzades que hi ha. Cap tintoreria hauria de fer-la al seu taller. Encara que sí oferir-la, es clar.

Nosaltres confiem la neteja de les Catifes dels nostres clients, als millors, als que ens donen les màximes garanties i als qui ens han donat sempre els millors resultats.

Nosaltres recepcionem per ells, aconsellant-te a tu sobre la conveniència del rentat, sobre la seva conservació, sobre els problemes que pugui tenir la catifa ,etc.
Però la neteja amb els millors instruments i amb tot el coneixement i experiència, són de Klinet.

PECES DE PELL

La neteja de peces de pell és una feina tant de restauració que de neteja.
Cada peça de pell, només es pot rentar en sec, i necessita un procés de reencerat i repintat o retenyit a més de d’un acabat amb pinta que es dóna de manera única i sense recepte, a cada peça en funció del seu estat, dels seu origen i de la seva edat.

Igual que cuidar la nostra propia pell, la cura de les peces de pell, requereix d’art i ciència a parts igual.

CORTINES

Les cortines requereixen d’un tractament especial: són grans, delicades i sovint, menjades pel sol (cosa que malmet i debilita els teixits), i maltractades per la pols i la calefacció de les cases.
Corren el risc d’encongir-se, costen un munt de planxar i a vegades, fins i tot es necessita un màster per despenjar i penjar-les de nou.

VESTITS DE NÚVIA

La peça de roba més delicada per excel·lència, i de les nostres preferides. Els vestits de núvies amb moltes capes i passamaneries, de teles de diferent composició i totes delicades. El record a més, d’un dia memorable, irrepetible,… la neteja d’un vestit de núvia és una feina compromesa, i que ens encanta!

PECES VOLUMINOSES

A la tintoreria ens dediquem també a rentar peces que podries fer a casa, només que necessitaries una rentadora gegant! Mantes, edredons o fundes de matalàs, caben perfectament en aquest grup, igual com caben a la nostra rentadora XXXL.

TENYIT DE PECES DE ROBA

Davant una destrossa grossa o d’un canvi de modes, i abans de donar la peça per perduda, pots decidir canviar-la de color.
És una altra de les feines que fem a la tintoreria, no sense parlar-te abans de les possibilitats que té la peça en concret, que vulguis tenyir.

TRACTAMENT DE BLANQUEJAT

El temps i els rentats a casa, tendeixen a fer groga o grisa la roba.
A la tintoreria fem tractaments que retornen a la llum a les peces que s’han ensopit amb el temps.

MIDONAT DE ROBA

Allò de fer la roba rígida, que es portava en èpoques llunyanes, aquí encara en som especialistes.
Normalment, tapetes i cortines de fil, passen per nosaltres per agafar aprest i rigidesa al gust del consumidor.

TRACTAMENTS ANTI OLOR

Les olors tenen origens diversos. Són sempre desagradables i molt més persistents del que voldríem.
El més extrem és l’olor que impregana tot el que ha estat prop d’un incendi. … per no parlar de les olors d’origen orgànic…
Per tots ells, a la tintoreria tenim tractaments efectius, que erradiquen i no emmascaren les olors.
Davant d’incendis, tenim tractaments de xoc a base d’injeccions d’ozó en aire, que neutralitzen alhora que desinfecten les peces de roba afectades.